Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
    Налага ми се покупка на зимни гуми. Оригиналния размер ми е 195/55/15, но 185/60/15 са с около 30лв. на бройка по-евтини. Проблема, е че са с 8мм по-високи, въпроса ми е проблем ли е такава разлика в диаметъра на колелото?
    Взимай смело. Карах с такива зимни старата ti-ка, никакви проблеми. Предполагам ще ги сменяш и 4-те, хубаво е да са с еднакъв размер.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Нещо, което съм сигурен, че ще опира е предна дясна при пълен ляв завой, със 185/60 ще опира още повече ама ще го преглътна. Нещо по-фрапантно дали ще има.

Comment

Нещо, което съм сигурен, че ще опира е предна дясна при пълен ляв завой, със 185/60 ще опира още повече ама ще го преглътна. Нещо по-фрапантно дали ще има.
        Аз съм с такъв размер на ТИто и зимни и летни и не опира никъде.
        (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          Взимай смело. Карах с такива зимни старата ti-ка, никакви проблеми. Предполагам ще ги сменяш и 4-те, хубаво е да са с еднакъв размер.
          Там е проблема, че искам да сменя само предните. Задните стават за задни.

Comment

• Ako са различни размери ще имаш страшни вибрации при скорости над 100-120
            (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
              Ako са различни размери ще имаш страшни вибрации при скорости над 100-120
              Честит Нова Година!! Явно, ще се купуват оригиналния размер. Благодаря.

Comment

• Колеги има ли 145/6 с шпер?

Comment

Колеги има ли 145/6 с шпер?
                  Има с шперплт, с шпер нема
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                    Има с шперплт, с шпер нема

Comment

• Разбили са ми ключалката на вратата. Напънато е здраво навътре и надолу и са отворили. Все пак ключалката още работи и отклюва и заключва. Отвътре също копчето работи, но много трудно и съответно централното не успява да отключи/заключи. Събота мисля да отварям вратата. Има ли шанс като оправя изкривяването и наместя нещата на място да се оправи всичко или направо да търся ключалка?
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

• Колеги, уреда на таблото за ниво на горивото в резервара си отчита каквото си реши... Има ли някакво лечение? Като за начало, ще започна сам да си наливам.

Comment

Колеги, уреда на таблото за ниво на горивото в резервара си отчита каквото си реши... Има ли някакво лечение? Като за начало, ще започна сам да си наливам.
                          При ГТВ свалянето на нивомера е доста по-различно предполагам, но лекуването му е същото.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42744
                          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

• Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                            При ГТВ свалянето на нивомера е доста по-различно предполагам, но лекуването му е същото.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42744
                            Благодаря, когато се постопли ще го видя и моя, отчита налято гориво ама ми светва лампата всеки път различно в мноого големи разлики.

Comment

• ---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:27.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Мисля, че разбрах от къде е проблема... бензиностанция ОМВ... не зареждайте там особено тази в Слатина. Със голф-а на баща ми стана по същия начин. Колата дава реален разход около 8.5-9 и с тези 10лв., които и налях минах 22км, а трябваше да са поне 45.

Comment

Working...
                                X